Друштво за дечју и адолесцентну психијатрију и сродне струке Србије ДЕАПС

Važna obaveštenja

Kolege koje su zainteresovane za obaveštenja o daljim aktivnostima DEAPS-a mogu poslati svoju e-mail adresu generalnom sekretaru Dr Milici Pejović-Milovančević.


Globalno mentalno zdravlje - deca u krizi

Britansko kraljevsko medicinsko društvo organizuje skup "Globalno mentalno zdravlje - deca u krizi".
Više informacija možete pronaći u dokumentu koji možete preuzeti ovde (.pdf).


SEMINAR O ADOLESCENCIJI

DEAPS organizuje seminar s temom “Aolescencija kao šansa, romansa i psihopatologija” koji će se održati 12. maja 2017. godine u Beogradu, u maloj sali Kolarca.

Dalja obaveštenja će stizati blagovremeno.


 

Tokom trećeg kongresa DEAPS-a koji je održan od 23-26. maja 2013 godine u Specijalnoj bolnici "Zlatibor", održana je i godišnja i izborna skupština DEAPS-a. Izveštaj sa skupštine možete preuzeti ovde.

Poštovani članovi i simpatizeri DEAPSa,

obaveštavamo Vas da će III kongres Društva za dečju i adolescentnu psihijatriju i srodne struke Srbije sa međunarodnim učešćem biti održan od 23.- 26. maja 2013 godine. O svim novim informacijama ćemo Vas blagovremeno obavestavati, putem DEAPS liste ili preko sajta http://www.deaps.org/

Predsednistvo DEAPSa

Simpozijum posvećen proceni psihopatologije kod dece i adolescenata primenom ahenbahovog sistema merenja.

Obaveštavamo Vas da Centar za kontinuiranu medicinsku edukaciju organizuje jednodnevni simpozijum posvećen proceni psihopatologije kod dece i adolescenata primenom ahenbahovog sistema merenja.

Seminaru će prisustvovati, pored domaćih predavača, i sami autori, ugledni
gosti iz SAD-a Lesli Rescorla i Thomas Achenbach.

Molimo Vas da nam pomognete da obavestimo sve zainteresovane o ovom
dogodjaju kako bi mogli na vreme izvršiti prijavu.
Srdačan pozdrav

Program simpozijuma možete preuzeti ovde.

III SIMPOZIJUM O ADOLESCENTNOJ GOJAZNOSTI, Zlatibor, 26. i 27. april 2012. godine

Poštovani članovi DEAPSa,
Obaveštavamo Vas da je produžen rok za prijavljivanje učešća na III SIMPOZIJUMU O ADOLESCENTNOJ GOJAZNOSTI koji će seodržati na Zlatiboru, 26 i 27 aprila 2012. godine.

Simpozijum je akreditovan je od Zdravstvenog saveta Srbije sa 11 bodova za predavače i 5 bodova za pasivno učešće.
Kotizacija za učešće iznosi 1.000,00 dinara.
Ovde možete preuzeti Prijavu za učešće i Program.

8. MEĐUNARODNI KONGRES ISAPP-a

8. kongres Međunarodnog društva za adolescentnu psihijatriju i psihologiju (ISAPP) će se održati od 14. do 18. septembra 2011. godine u Berlinu, Nemačka.

Rok za prijavu radova je produžen do 15. marta. Više informacija možete pronaći ovde.

SIMPOZIJUM „MENTALNO ZDRAVLJE DECE I MLADIH – SAVREMENI TOKOVI“, Niš, 8. april 2011.

Simpozijum organizuje DEAPS u saradnji sa Odeljenjem za dečju i adolescentnu psihijatriju Klinike za mentalno zdravlje, Klinički centar Niš, i Medicinskim fakultetom u Nišu. Simpozijum je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Srbije pod brojem (A-1-181/11), sa 7 bodova za pasivno učešće.

preuzmite Program simpozijuma
preuzmite poster

ČASOPIS DEAPS-a, poziv na saradnju

Dragi članovi DEAPS-a, poštovane kolege, saradnici i prijatelji, veliko mi je zadovoljstvo da vam saopštim da pripreme za prvi broj časopisa našeg Društva koji se zove MENTALNO ZDRAVLJE DECE I MLADIH teku vrlo dobro.

Kao što smo najavili na našem II Kongresu, održanom aprila 2010. godine na Zlatiboru, pozivam vas da pošaljete radove koje biste želeli da budu objavljeni u časopisu.

U prilogu vam dostavljam uputstvo za prijavu i pripremu tekst za štampu. Podsećam da će svaki prijavljeni rad morati da prodje anonimne stručne recenziije.

U nadi da ćete se odazvati pozivu i (po)slati nam vaše radove, najsrdačnije vam se zahvaljujem i pozdravljam, Prim. dr sc. med. Vojislav Ćurčić Urednik časopisa i potpredsednik DEAPS-a.

Pogledajte dizajn korica našeg časopisa. Uputstvo koje je na koricama je samo inicijalna ideja kako bi moglo da izgleda, a pogledajte i detaljno i definitivno uputstvo.

ČLANARINA

Poštovani članovi DEAPSa, podsećamo vas da je plaćanje članarine obaveza članova ii molimo vas da članarinu za 2011 godinu u iznosu od 1500 din. uplatite na račun DEAPS-a br. 205-87584-12, primalac: DEAPS, svrha uplate: članarina za 2011 i da kopiju uplatnice pošaljete Sanji Životić, blagajniku DEAPSa, na adresu: zivoticsanja@gmail.com ili na adresu:
Bolnica za psihijatriju
KBC “Dr Dragiša Mišović – Dedinje”
Milana Tepića 1,
11000 Beograd

14. međunarodni kongres ESCAP-a

14. međunarodni kongres Evropskog društva za dečju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP), će se održati od 11. do 15. juna 2011. godine u Helsinkiju, Finska.

Poziv za učešće na kongresu možete preuzeti ovde.

NAJAVA BUDUĆIH KONGRESA

Tokom 2011. godine u najavi su sledeći kongresi:

• 14. Internacionalni ESCAP kongres, koji će se održati u Helsinkiju, Finska juna 2011 godine. Više informacija možete naći na http://www.escap2011.fi/
• III Internacionalni kongres o ADHD, koji će se održati u Berlinu, krajem maja 2011. godine. Više informacija možete naći na http://www.adhd-congress.org/

EVROPSKA INICIJATIVA O AUTIZMU

Tokom ove godine održano je nekoliko sastanaka sa ciljem stvaranja stateškog plana za decu i porodice sa autizmom na evropskom nivou. Tako je jedan sastanak održan u Luksemburgu, drugi u Budimpešti (gde su bili učesnici iz Istočne Evrope), a trećii u Dablinu krajem novembra 2010 godine. Više o svemu ovome možete naći na sajtu http://www.autism2010.eu/budapest.htm